pentru obtinerea unui cazier judiciar


În conformitate cu prevederile Legii nr. 290/2004, privind cazierul judiciar si Ordonantei Guvernului nr. 28/2000, certificatele de cazier judiciar se pot elibera în regim de urgenta (3 zile lucratoare) si regim normal (10 zile lucratoare pentru persoanele nascute si domiciliate pe raza judetului, 30 zile lucratoare pentru persoanele domiciliate pe raza judetului si nascute pe raza altor judete.
Persoana care doreste eliberarea unui certificat de cazier judiciar se va adresa organelor de politie de la locul de nastere sau de domiciliu.

Acte necesare pentru eliberarea cazierului judiciar
• actul de identitate (buletin de identitate/carte de identitate ori carte de identitate provizorie);
• timbrul fiscal, în valoare de 1 leu, pentru fiecare certificat solicitat;
• 5 lei numerar în caz ca doreste eliberarea documentului în regim de urgenta (3 zile);
• este necesara prezenta persoanei solicitante.
Persoanele domiciliate în strainatate pot solicita certificat de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare române din tara unde se afla.
Certificatul de cazier solicitat de o persoana fizica domiciliata în România sau strainatate poate fi obtinut printr-o alta persoana, mandatata de titular în acest scop, prin procura de la notariat sau ambasada-consulat (pentru cei aflati în strainatate).
Pentru obtinerea certificatului de cazier judiciar în regim normal sunt necesare aceleasi documente, fara achitarea taxei de urgenta.
Valabilitatea cazierului judiciar
Certificatele de cazier judiciar au valabilitate de 3 luni de la data eliberarii si numai în scopul pentru care au fost eliberate.
Persoana care figureaza în evidenta cazierului judiciar, poate cere rectificarea datelor înscrise sau a notarilor provizorii, daca acestea nu corespund situatiei reale, ori înregistrarea lor nu s-a facut cu respectarea dispozitiilor legale.

, , , , ,

  1. Nu sunt comentarii.
(nu va fi publicat)