pentru organizarea unei nunti


  1. Primul pas in organizarea nuntii trebuie sa fie stabilirea aproximativa a bugetului alocat evenimentului.
  2. Un al doilea pas ar fi stabilirea unui numar aproximativ de invitati. Pentru a va fi mai usor faceti liste separate cu: invitatii mirelui, miresei, nasilor si parintilor. Mai trebuie sa aveti in vedere daca anumiti invitati vor veni singuri ori insotiti de terte persoane.
  3. Trebuie sa rezervati din timp restaurantul, ales in functie de numarul aproximativ al invitatilor, iar apoi biserica. Pentru ca sunt foarte multe cereri, este bine sa porniti in cautarea lor de indata ce ati stabilit data nuntii si numarul persoanelor participante.
    Pentru a stabili data nuntii, este necesar sa consultati un calendar religios pentru a afla zilele in care se pot oficia cununiile religioase.
    Atunci cand va hotarati asupra restaurantului trebuie sa aveti in vedere capacitatea si forma salii, culoarea predominanta (mocheta, draperiile, scaunele), pozitia mesei de prezidiu, locul barului si pozitia ringului de dans.
    Urmatorul pas este stabilirea meniului, incluzand si modul de servire al bauturilor (cate sticle din fiecare sortiment sunt necesare numarului de invitati, daca servirea este de tip open bar, daca exista anumite limite pe ore). De asemenea, este necesar sa va asigurati ca restaurantul va ofera si tortul, in caz contrar urmand a consulta ofertele altor laboratoare de cofetarie.
    O alta problema o constituie asigurarea locurilor de parcare.
    De indata ce s-a decis asupra tuturor detaliilor, se va incheia un contract cu restaurantul respectiv, in care se vor stipula toate clauzele necesare (data nuntii, pretul meniului + anexa meniu, avansul, etc.).
    Dupa alegerea bisericii este necesar sa se stabileasca detaliile referioare la: ora cununiei religioase, taxa pentru biserica, rezervarea corului.
    Acte necesare pentru ziua cununiei:
    • Certificatul de casatorie civila (fara de care preotul nu va oficia slujba religioasa);
    • Cele doua lumanari ce vor fi tinute de cavalerul si domnisoara de onoare;
    • O sticla de vin rosu;
    • Cateva piscoturi;
    • Verighetele.
  4. Faceti cunoscuta intentia Dvs de a va casatori tuturor rudelor, prietenilor, cunsotintelor.
  5. Stabiliti cine vor fi nasii, cavalerii si domnisoarele de onoare;
  6. E timpul sa cautati un cameraman, un fotograf si un DJ / Band care sa asigure succesul receptiei. Inainte de a angaja fotograful, cameramanul sau DJ-ul cereti sa vedeti casete, fotografii sau, in cazul DJ-ului, chiar o prestatie live la un eveniment.
  7. De acum e momentul sa va ocupati de detalii ce vor oferi individualitate si personalitate nuntii Dumneavoastra. – Alegerea unei limuzine;
    - alegerea decoratiunilor salii de receptie;
    - aranjamentele florale;(arcade, aranjamente de masa, buchetul miresei / nasei / domnisoarei de onoare, lumanarile);
    - baloane;
    - artificii / efecte speciale;
    - fantana de ciocolata;
    - imbracarea obiectelor de mobilier, a scaunelor si meselor cu huse, funde  si skirting-uri;
    - alegerea accesoriilor pentru nunta: florile de piept, cosuletul pentru cocarde, pernita pentru verighete, cutia pentru dar, bratari de flori pentru domnisoarele de onoare.
  8. Dupa ce ati stabilit aceste detalii puteti alege invitatiile, ce vor urmari stilul nuntii. Ele trebuie oferite invitatilor cu o luna – doua inainte.
    In afara de invitatii, se pot personaliza: meniul, servetelele, marturiile, etc.
  9. Urmatorul pas il reprezinta alegerea rochiei si accesoriilor respectiv imbracamintea mirelui.
  10. Ganditi-va la un loc pentru luna de miere si pregatiti-va pasapoartele, biletele si valizele.
  11. Cu 10 zile inainte de nunta este necesar sa faceti testele si examenele medicale.

, , , , , ,

  1. Nu sunt comentarii.
(nu va fi publicat)

  1. Încă nu există trackback-uri.