pentru a aplica la Loteria Vizelor


Loteria Vizelor este un program de emigrare in Statele Unite ale Americii, program ce se desfasoara anual sub forma unei loterii si se numeste Diversity Visa Lottery (DV). Cele 50.000 de vize repartizate in cadrul programului Loteria Vizelor ofera castigatorilor green card (resedinta permanenta in USA si drept de munca), iar dupa cativa ani (in acest moment 5), detinatorii unei astfel de vize isi pot depune dosarul pentru a capata cetatenie americana.
In fiecare an, USA are disponibile in total 50.000 de astfel vize pentru emigranti (diversity visa) care provin din tari cu o rata scazuta de emigrare inspre USA. Romania se afla pe aceasta lista, astfel ca, daca sunteti cetetean roman, puteti participa pana la sfarsitul lunii noiembrie 2009, pentru programul Loteria Vizelor 2011 (DV Lottery 2011).

Pentru a va inscrie in programul Loteria Vizelor 2011, aveti de facut un singur pas:

1. sa completati online, un formular de inregistrare, pe site-ul http://www.dvlottery.state.gov/, in perioada 2 octombrie 2009, ora 19:00, ora Romaniei – 30 noiembrie 2009, ora 19:00, ora Romaniei.

Aceasta perioada este foarte stricta, formularul putand fi accesat doar in aceasta perioada, intre orele specificate. Nicio solicitare venita dupa incheierea acestei perioade NU va fi luata in considerare.

Inscrierea pentru Loteria Vizelor 2011 (DV 2011) se face doar pe cale electronica, accesand http://www.dvlottery.state.gov/ si completand formularul DS-5501, Electronic Diversity Visa Entry Form. Orice fel de aplicatie venita prin posta sau prin alte mijloace NU va fi luata in considerare.

Inainte de a completa formularul de inregistrare pentru a participa la Loteria Vizelor, este indicat sa cititi criteriile de eligibilitate pentru participarea la acest program:

1. Trebuie sa fiti nativ al uneia dintre tarile care participa la programul DV 2011. In mod obisnuit, tara al carui nativ sunteti, inseamna tara in care v-ati nascut, insa exista inca doua modalitati de a va califica pentru Loteria Vizelor, chiar daca tara in care v-ati nascut nu este pe lista tarilor acceptate pentru acest program:

* Daca v-ati nascut intr-o tara care nu este pe lista tarilor acceptate in programul Loteria Vizelor, insa sotul/sotia dvs este nascut(a) intr-o tara acceptata pentru acest program, puteti trece tara sotiei dvs, cu conditia ca amandoi sa fiti pe formularul de participare, amandoi sa primiti viza si amandoi sa intrati in acelasi moment pe teritoriul Statelor Unite;
* Daca v-ati nascut intr-o tara care nu este pe lista tarilor acceptate in programul Loteria Vizelor, dar parintii dvs s-au nascut intr-o tara care este acceptata pentru programul de anul acesta sau aveau rezidenta in momentul nasterii dvs intr-o tara care participa la Loteria Vizelor 2011, puteti apela la tara unuia dintre ei pentru a va inscrie.

2. Din punct de vedere al studiilor trebuie sa aveti minim liceul absolvit, cu diploma de bacalaureat SAU sa aveti, in ultimii 5 ani, cel putin 2 ani experienta intr-o meserie aflata in zonele 4 sau 5 din nomenclatoul american de meserii care poate  fi gasit la adresa: http://www.onetcenter.org/

Daca  nu indepliniti aceste doua conditii, NU ar trebui sa va inscrieti in programul Loteria Vizelor (DV).

Avand in vedere ca formularul de inscriere se va completa online si nu sunt permise intreruperi ale completarii, ca formularul nu se poate descarca pentru a fi completat si trimis ulterior, este de preferat sa cititi cu atentie instructiunile pentru ca sansele dvs sa fie reale.

Fomularul se poate trimite o singura data, trimiterea mai multor formulare pe acelasi nume, ducand la descalificarea repectivei presoane. Pentru a fi siguri ca cererea de inregistrare s-a trimis cu succes, la finalul unei inregistrari corecte, veti primi un cod unic de confirmare, pe care este necesar sa-l pastrati pentru a verifica online rezultatele aplicatiei dvs. Cu acest cod, veti putea verifica aplicatia dvs, pe acelasi site, incepand cu data de 1 iulie 2010.

Formularul de inscriere la Loteria Vizelor este simplu de completat, el continand campuri precum: nume, data nasterii, tara, adresa unde locuiti, nr de telefon, adresa de mail, starea civila, numarul copiilor, etc.
Singurul lucru mai dificil pentru completarea formularului de inregistrare este fotografia, care trebuie sa indeplineasca anumite standarde tehnice. Fotografiile acceptate trebuie sa fie digitale sau scanate cu un scanner digial. Acestea pot fi verificate pe site-ul oficial de inscriere http://www.dvlottery.state.gov
Astfel, inainte de a incepe completarea formularului, incarcati la Photo Validator pozele dvs pentru a fi siguri ca ati respectat intocmai cerintele tehnice si de compozitie, care sunt urmatorele:

* pozitia capului trebuie sa fie dreapta; nu tineti capul aplecat sau dat pe spate, ci drept, cu privirea in obiectiv. Nu sunt acceptate poze din profil sau in care pozitia capului nu este dreapta

* inaltimea capului, masurata de la nivelul varfului capului pana la barbie, trebuie sa ocupe intre 50% si 69% din suprafata totala a fotografiei. iar distanta masurata de la nivelul ochilor la baza forografiei trebuie sa ocupe intre 59% si 69% din suprafata toatala a fotografiei.
* fundalul fotografiei trebuie sa aiba o culoare neutra, deschisa. Nu vor fi acceptate pozele cu fundal inchis la culoare sau cu model.
* fotografia trebuie sa fie focusata
* trebuie sa nu existe niciun fel de umbre pe fata sau pe fundalul pozei.
* trebuie sa nu aveti accesorii care sa va acopere fata, gen ochelari de soare
* trrebuie sa nu aveti capul acoperit, fiind accepate doar acoperaminte care tin de religia dvs, dar chiar si asa, doar cele care nu va acopera sau ascund o parte a fetei
* fotografia trebuie sa fie color, in 24 bit, fie ca este descarcata din aparat digital, fie ca este scanata. Daca o scanati, faceti setarile pe 24 bit – True Color si 150 DPI
* footografia trebuie sa fie in format JPEG si sa aiba maxim 240 KB
* Rezolutia fotografiei trebuie sa fie de 600 pixel X 600 pixel.

Formularele de inregistrare pentru Loteria Vizelor vor fi selectate aleatoriu de un calculator, urmand ca cei selectionati sa fie anuntati prin posta normala, nu electronica, intre Mai – Iulie 2010. Primirea unei scrisori prin care sunteti anuntati ca ati fost selectionat, nu inseamna automat si primirea vizei, ulterior acestei scrisori urmand un proces de verificare si interviuri pentru a dovedi ca sunteti pregatiti pentru procesul de emigrare. Pentru mai multe informatii despre interviurile de dupa Loteria Vizelor, puteti afla vizitand forumul loteristilor.

Cei care nu vor fi selectionati, NU vor primi niciun fel de instiintare.

Guvernul USA nu percepe nicio taxa pentru inscrierea in programul Diversity Visa (Loteria Vizelor).

, , , , , , , , , ,

 1. #1 scris de rus ciprian alexandru - 27 iunie 2010

  as dori sa ma informati cand pot sa complectez formularul de la ce data . Va multumesc

  • #2 scris de catalin - 21 octombrie 2010

   mai bine ai invata sa scrii romana bine … pun pariu ca nu le ai mai deloc cu engleza… :) )

 2. #3 scris de miha - 13 august 2010

  vreau sa stiu cand apar formularele cat stau pe net si cat dureaza sa le completezi

 3. #4 scris de Mihai - 1 octombrie 2010

  Anul acesta (dv-2012) loteria incepe pe 5 octombrie si se termina pe 3 noiembrie 2010. Formularele se pot trimite doar in aceasta perioada si completarea lor dureza in jur de 30 minute.

 4. #5 scris de iulia - 7 octombrie 2010

  vreau sa stiu anul acesta cand se va putea complecta formularul pentru america

 5. #6 scris de Zoli - 28 ianuarie 2011

  Bine de stiut: daca aplicati la loteria vizelor si nu plecati, mai tarziu sa nu va mirati de ce nu primiti viza de turist :) ) Riscuri si avantaje, ganditi-va totusi bine inainte de a face acest pas. Numai bine si mult succes celor care aplica, eu mai stau putin !!!

 6. #7 scris de spatar Ramona - 12 septembrie 2011

  vreau sa stiu si eu cand se fac inscrieri ptr.SUA va rog

(nu va fi publicat)

 1. Încă nu există trackback-uri.