pentru obtinerea unui ajutor social


Ajutorul social sub forma de venit minim garantat

Venitul minim garantat reprezinta o forma de asistenta sociala si se asigura prin acordarea unui ajutor social lunar. Au dreptul la venit minim garantat familiile si persoanele singure, cetateni romani.
Termenul familie desemneaza sotul si sotia sau sotul, sotia si copiii lor necasatoriti, care au domiciliul ori resedinta comuna prevazuta in actele de identitate si gospodaresc impreuna. Se considera familie si persoana care locuieste impreuna cu copiii aflati in intretinerea sa si se afla in una dintre urmatoarele situatii:

  • este necasatorita;
  • este vaduva;
  • este divortata;
  • al carei sot/sotie este declarat/declarata disparut/disparuta prin hotarare judecatoreasca;
  • nu a implinit varsta de 18 ani si se afla in una dintre situatiile prevazute mai sus.

Se considera familie si fratii fara copii, care gospodaresc impreuna si care nu au domiciliul sau resedinta comuna cu parintii. Se asimileaza termenului familie barbatul si femeia necasatoriti, cu copiii lor si ai fiecaruia dintre ei, care locuiesc si gospodaresc impreuna.

Beneficiaza de reglementarile privind venitul minim garantat si familiile sau persoanele singure, cetateni ai altor state sau apatrizi, care au resedinta sau, dupa caz, domiciliul in Romania, in conditiile legislatiei romane. Prin termenul persoana singura se intelege persoana care a implinit varsta de 18 ani, locuieste si se gospodareste singura.

Beneficiaza de reglementarile privind venitul minim garantat si persoanele fara domiciliu sau resedinta si fara locuinta, aflate in situatie de nevoie, pe baza declaratiei pe propria raspundere ca nu au solicitat ajutorul social de la alte primarii.

Care este nivelul venitului minim garantat?

Nivelul lunar al venitului minim garantat este de:

  • 173 lei pentru familiile formate din 2 persoane;
  • 241 lei pentru familiile formate din 3 persoane;
  • 300 lei pentru familiile formate din 4 persoane;
  • 356 lei pentru familiile formate din 5 persoane;
  • cate 24 lei pentru fiecare alta persoana peste numarul de 5 persoane, care face parte din familie.

In situatia persoanelor singure nivelul lunar al venitului minim garantat este de 96 lei.

Care este cuantumul ajutorului social?

Cuantumul ajutorului social se stabileste ca diferenta intre nivelul venitului minim garantat si venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure. Daca din calcul rezulta un ajutor social mai mic de 5 lei, se acorda 5 lei.

Familiile si persoanele singure cu venituri nete lunare pana la nivelul venitului minim garantat beneficiaza de o majorare cu 15% a cuantumului ajutorului social pe familie, in cazul in care cel putin un membru al familiei face dovada ca lucreaza pe baza de contract individual de munca, are statut de functionar public sau presteaza o activitate, realizand venituri cu caracter salarial.

Persoanele apte de munca din familiile pentru care se asigura venitul minim garantat vor efectua lunar, cel mult 72 de ore, la solicitarea primarului, actiuni sau lucrari de interes local fara a se putea depasi regimul normal de lucru si cu respectarea normelor de securitate si igiena a muncii. Aceasta obligatie nu poate fi transferata altor persoane.

Procedura de obtinerea a ajutorului social

Ajutorul social se acorda pe baza de cerere si declaratie pe propria raspundere, insotite de actele doveditoare privind componenta familiei si veniturile membrilor acesteia; existenta oricaror alte venituri decat cele care pot fi dovedite cu acte se mentioneaza in declaratia pe propria raspundere a persoanei care solicita ajutorul social.

Dosarul pentru acordarea ajutorului social se depune la primarul localitatii/sectorului in a carui raza teritoriala solicitantul are domiciliul sau resedinta.

In situatia in care un membru al familiei sau persoana singura care solicita ajutorul social are domiciliul sau resedinta in alta unitate administrativ-teritoriala, cererea va fi insotita de o adeverinta eliberata de primarul localitatii in care aceasta are domiciliul sau resedinta, din care sa rezulte ca nu beneficiaza de ajutor social.

In cazul cetatenilor straini sau apatrizi documentele aratate mai sus se depun la primarul localitatii in a carei raza teritoriala acestia au resedinta sau, dupa caz, domiciliul.

Acte necesare

  • Cerere si declaratie pe proprie raspundere
  • Carte de identitate al titularului si a celorlalti membri de familie trecuti de 14 ani (copie si original)
  • Certificate de nastere ale copiilor sub 14 ani (originale si copii)
  • Certificate de casatorie/deces daca este cazul (originale si copii)
  • Adeverinta de elev/student cu mentiunea ca primeste sau nu bursa, tipul si cuantumul acesteia
  • Hotararea de adoptie sau incredintare/plasament a minorului, potrivit legii (daca este cazul) (original si copie)
  • Sentinta de divort definitive, hotarare judecatoreasca actualizata, privind obligatia legala de intretinere (original si copie)
  • Adeverinte de la Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) pentru persoanele apte de munca (adica cele care au varsta cuprinsa intre 16 ani si varsta stabilita de lege pentru pensionare) beneficiare sau nu de ajutor de somaj, alocatie de sprijin sau alocatie de intergrare profesionala
  • Talon de plata a ajutorului de somaj, alocatie de sprijin
  • Adeverinta cu salariul brut si net din luna curenta sau din luna anterioara pentru persoanele incadrate in munca
  • Talon sau adeverinta de pensie, de ajutor pentru persoanele cu handicap
  • Certificate eliberate de Administratia Financiara din care sa rezulte veniturile realizate de membrii familiei, din surse proprii sau din prestarea unor activitati autorizate in conditiile prevazute de lege
  • Adeverinta de la Biroul Agricol (Primarie)
  • Adeverinta eliberata de primaria domiciliului (pentru membrii familiei care au domiciliul/resedinta temporara in alta localitate)
  • Alte acte doveditoare privind veniturile realizate din munci ocazionale sau alte activitati
  • Alte acte doveditoare necesare in urma anchetei sociale.

Cererea de acordare a ajutorului social si declaratia pe propria raspundere se inregistreaza la primarul localitatii in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta titularul; in cazul persoanelor care nu domiciliu sau resedinta cererea se inregistreaza la primarul localitatii sau, dupa caz, al sectorului municipiului Bucuresti in a carui raza teritoriala traiesc acestea.

In vederea verificarii indeplinirii de catre solicitant a conditiilor de acordare a ajutorului social, primarul dispune in mod obligatoriu efectuarea anchetei sociale, in termen de 15 zile lucratoare de la data inregistrarii cererii.

In termen de maximum 10 zile lucratoare de la efectuarea anchetei sociale, primarul are obligatia sa emita dispozitia de acordare sau de respingere a cererii privind ajutorul social. Dispozitia primarului se comunica titularului ajutorului social, in termen de maximum 5 zile de la data emiterii.
Dreptul la ajutorul social se acorda incepand cu luna urmatoare inregistrarii cererii.

Obligatiile beneficiarului de ajutor social

Titularul ajutorului social are obligatia sa comunice primarului, in scris, orice modificare cu privire la domiciliu, venituri si la numarul membrilor familiei, in termen de 15 zile de la data la care a intervenit modificarea.

Persoanele apte de munca pentru care se acorda ajutorul social au obligatia sa dovedeasca cu acte, din 3 in 3 luni, ca sunt in evidenta agentiei teritoriale pentru ocuparea fortei de munca (AJOFM), pentru incadrare in munca, si nu au refuzat un loc de munca ori participarea la serviciile pentru stimularea ocuparii fortei de munca si de formare profesionala oferite de aceste agentii(AJOFM).

Pentru sumele acordate ca ajutor social una dintre persoanele majore apte de munca din familia beneficiara are obligatia de a presta lunar, la solicitarea primarului, actiuni sau lucrari de interes local, fara a se putea depasi regimul normal de lucru si cu respectarea normelor de securitate si igiena a muncii.

Suspendarea, incetarea ajutorului social

Plata ajutorului social se suspenda in urmatoarele cazuri:

  • Persoanele apte de munca nu dovedesc din 3 in 3 luni ca sunt in evidenta agentiei teritoriale pentru ocuparea fortei de munca (AJOFM), pentru incadrare in munca, si nu au refuzat un loc de munca ori participarea la serviciile pentru stimularea ocuparii fortei de munca si de formare profesionala oferite de AJOFM.
  • In cazul neindeplinirii obligatiei de a presta lunar, la solicitarea primarului, actiuni sau lucrari de interes local, fara a se putea depasi regimul normal de lucru si cu respectarea normelor de securitate si igiena a muncii.

Ajutorul social inceteaza in urmatoarele cazuri:

  • In cazul in care beneficiarii nu mai indeplinesc conditiile prevazute de lege
  • Plata a fost suspendata si in termen de 3 luni de la suspendare nu au mai fost aduse dovezi ca sunt in evidenta agentiei teritoriale pentru ocuparea fortei de munca, pentru incadrare in munca, si nu au refuzat un loc de munca ori participarea la serviciile pentru stimularea ocuparii fortei de munca si de formare profesionala oferite de aceste agentii.

Baza legala

Legea nr 416/2001 modificata si completata prin Legea nr. 115/2006

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  1. #1 scris de paul_teglas - 11 mai 2010

    interesant !

  2. #2 scris de Marius - 30 iunie 2010

    As avea o nelamurire:
    ce se intampla cu un tata ce traieste singur, are peste 57 de ani si locuieste singur. E tata a 4 copii: baiat plecat in Germania si studiaza, fata maritata, si inca doi copii majori in Italia si Spania (amandoi lucreaza). Tatal are inca ceva pamant. Nu mai lucreaza de ceva timp (3-4 ani) si nimeni nu il mai angajeaza. Nu beneficiaza de niciun ajutor social! Motivul: ca ar avea prea mult pamant. Acum as avea niste intrebari:
    1. Are sanse sa primeasca asistenta sociala, mai ales ca nu poate fi sustinut de copii, pt ca au familie sau nu castiga atat incat sa-si ajute tatal?
    2. Exista vre.o lege sau hotarare unde se poate verifica in ce masura cineva detine pamant si care sa conduca la excluderea de la asistenta sociala?
    3. Poate tatal sa-i “oblige” pe copii sa il sustina financiar? Daca da, cum?

    Va multumesc anticipat!
    Marius

  3. #3 scris de lucia - 25 iulie 2010

    pot beneficia de ajutor social daca sunt insarcinata in 5 luni si nu am nici un fel de venit?tatal nu ma ajuta in nici un fel.
    multumesc

  4. #4 scris de valentina arad - 19 septembrie 2010

    am 2 copii sant divortata si mam impacat cu sotu dupa aia si acuma neam despartit definitiv nu beneficiez de ajutor social ce trebuie sa fac?

  5. #5 scris de ioana marc - 5 noiembrie 2010

    femeie in varsta de 65 ani fara venituri, locuieste cu fiul ei, care este alcoolic, nu se inteleg, ea poate beneficia de ajutor social

  6. #6 scris de gaby - 15 decembrie 2010

    sunt divortata am un copil de 6 ani primesc pensie alimentara 1250 lei si alocatia copilului de 1100lei vechi pot sa primesc ajutor social si daca da ce suma ?

  7. #7 scris de coblis ovidiu - 22 decembrie 2010

    Buna ziua,spunetimi va rog,suntem o familie formata din 4 persoane si numai sotia primeste somaj(320 lei)in acest caz pot primii ajutor social?va multumesc anticipat…

  8. #8 scris de lulu - 10 ianuarie 2011

    buna ziua ,as avea o intrebare,mama are peste 52 de ani si locuieste singura. are o fica majora care nu mai locuieste cu ea. Nu mai lucreaza de ceva timp (3-4 ani) si nimeni nu o mai angajeaza.Nu beneficiaza de niciun ajutor social! as avea niste intrebari. Are sanse sa primeasca asistenta sociala,si care sunt pasii care trebuie sa-i urmeze?va multumesc anticipat
    Va multumesc anticipat

  9. #9 scris de serban doru daniel - 10 ianuarie 2011

    Stimate domn ma adresez dumneavoasta cu urmatoarea problema,deoarece in primaria din com.Baneasa pe care dumneavoastra o cunoasteti destul de bine nu am gasit rezolvarea.Sper sa ma lamuriti si pe mine in problema privind ajutorul social acordat de stat,dar sa va prezint problema:mama este bolnava cronic scutita de efort cu adeverinta de la medic de specialitate,(dr. bucatanschi si dr.ifrim) cu acte in regula de la expertiza medicala fara nici un venit,tata fiind decedat acum 10 ani,eu unicul copil nu am un loc de munca si nici un venit pana aici toate bune si cred ca se incadreaza in legea privind ajutorul social,problema este ca eu am fost plecat in spania unde am lucrat cu acte in regula dar m-a dat in somaj,mentionez ca am terminat somajul iar acum sunt in romania fara loc de munca,ca multi altii,cat am stat in spania am achizitionat o masina,un opel vectra 1,7 diesel,masina nefiind inscrisa in romania,astept sa expire asigurarea si sa o vand la o firma de dezmembrari,dar se pare ca motivul pentru nu i se acorda ajutorul social mamei mele este masina aceasta pe care o detin eu(mentionez ca nu este inscrisa in romania)si nu cred ca are vre-o problema statul roman cu asta. Rugamintea mea la dumneavoastra este sa-mi spuneti daca mama are dreptul la ajutor dupa situatia prezentata mai sus. VA MULTUMESC ANTICIPAT!

  10. #10 scris de staicu eugen - 29 ianuarie 2011

    sunt pensionat de boala grd.2 definitiv cu o pensie de 440 lei si cu handicap accentuat cu pensie de 234 lei,sumt divortat si locuiesc singur cu chirie de 500 lei si ma descurc f greu.am dreptul la ajutor social?

  11. #11 scris de ANA - 8 februarie 2011

    Tata are somaj de 4300 ce se termina in martie si are 58 ani, mama e casnica si nu are nici un venit suplimentear si are si o fata de 15 ani in intretinere si merge la scoala cu o alocatie de 42 lei. Va-.si ruga sa imi spuneti si mie daca parinti are dreptul la ajutor social in situatia prezentata mai sus

  12. #12 scris de DUDUIALA - 2 martie 2011

    BUNA ZIUA AM SI EU O INTREBARE SUNTEM 3 PERSOANE LA ,AJUTOR SOCIAL SI AM VAZUT PE NET CA TREI PERSOANE TREBUIE SA IA 313 RON PE LUNA DAR NOI LOM DOAR 225 PE LUNA DE CE?

  13. #13 scris de cohal alina marinela - 7 martie 2011

    sunt gravida in 8 luni si sunt singura,nu lucrez de 2 ani,ce ajutor poate sa imi dea statu roman pt a supravetui eu si copilu.va multumesc,daca puteti sa imi trimiteti un email pt ca nu intru des pe internet;sunt o mama disperata….

  14. #14 scris de anamaria - 15 martie 2011

    buna numele meu este anamaria ,pana d curand am primit ajutor social insa mi l-au intrerupt datorita unei cauze ,fratelel meu a plecat in strainatate si avea o masina care mi-a lasat-o mie sa o ingrijesc ,intradevar mai umblu si eu cu ea insa nu foarte des …am un baietzel de 5 ani sunt necasatorita si vreau sa stiu daka acesta este un impedimant d a mai primii ajutorul social ,adika masina fratelui meu…multumesc astept un raspuns…!

  15. #15 scris de flory - 12 aprilie 2011

    am o pensie de 350 ron si am un baiat de 40 de ani care nu munceste din cauza ca este bolnav are epilepsie as vrea sa stiu daca bene ficiez de vreon ajutor social va multumesc

  16. #16 scris de Victoria Stamat - 15 mai 2011

    Buna ziua,
    V-as ruga sa ma indrumati pt a ajuta o persoana apropiata aflata intr-o situatie ff grea:
    are 60 ani, a lucrat cu carte de munca 10 ani dar cu 1/2 norma si nu a achitat contributia pt pensie decat pt aceasta perioada; problema e ca nici sotul nu beneficiaza decat de pensia minima (3.500.000 lei) si 2.500.000 pt handicap
    Va rugam sa ne spuneti dc stiti, cui ne putem adresa pt ca d-na sa obtina un ajutor social sau poate chiar pensie (platind diferenta de contributie – care nu stim cat e), dat fiind ca datoriile s-au acumulat in timp si are si probleme de sanatate
    Va multumesc,
    O zi senina,
    Vicky Stamat

  17. #17 scris de raluca - 2 noiembrie 2011

    ce se intampla cu o mama care are un copil de 1 an jumate copilu fiind nascut in spania dat acum are certificat romanesc…mama nu are ajutor din partea nimanui practic e in mijlocul strazii doar ea cu copilu

  18. #18 scris de Gherman Alina Monica - 14 decembrie 2011

    Care este suma de ajutor social ce il pot primi ln conditia cand sunt vaduva ,prin decesul sotului, iar eu sunt paralizata de partea stanga si am o fiica de 4 ani in intretinere, care este bolnava de epilepsie , iar eu nu am nic ub venit,

  19. #19 scris de Sandulescu Laura Loredana - 20 ianuarie 2012

    Daca nici eu si nici sotul nu avem momentan nici unul serviciu si nu beneficiem de ajutor de somaj,dar stam cu socrii in casa,suntem luati de ei in spatiu putem beneficia de ajutor social?

  20. #20 scris de clej sorin adrian - 25 ianuarie 2012

    buna am o prietena care a nascut de vreo doi ani in italia desi acum avenit in romania ca nu sa mai inteles cu concubinul ei spunetimi va va rog copilul are certificat de nastere italian cetatenie italia iar mama lui are cetatenie romana poate beneficia de ajutor social din italia si ce pasi ar putea face pt ajutor social? va multumesc

  21. #21 scris de ion - 31 ianuarie 2012

    buna ziua! am un venit de 3400 ron; pot beneicia de ajutor social?

  22. #23 scris de ion - 31 ianuarie 2012

    adica 34.000.000 lei vechi

    • #24 scris de daniela - 22 februarie 2012

      de ce nas avea eu un venit de 3400 de lei pe luna ca nas mai cre ajutoru la nimeni asa ca nam nici un venit si am si un copil cu handicap din care nu primeste nimic…..

  23. #25 scris de mirela - 27 februarie 2012

    cum sa primim ajutoru social daca primaruu nu vrea sa acc dosaruu?ce trebuie sa fac?

  24. #26 scris de Radu Denisa - 16 aprilie 2012

    Buna seara.
    Locuiesc cu sotul in chirie in Iasi si avem o fetita de 4 luni. De loc suntem din Dorohoi si Galati, in iasi locuim singuri. Singurele noastre bunuri mai valoroase sunt calculatorul si aspiratorul, in rest nu detinem nimic, apartamentul inchiriat este complet utilat.
    Sotul lucreaza cu carte de munca de 2 ani cu un salariu de 745lei, iar eu din luna februarie beneficiez de indemnizatia de la stat pentru cresterea copilului pt 2 ani in valoare de 600lei si alocatia fetitei de 200lei.
    Ne putem incadra pentru a beneficia de ajutorul social de la stat?
    Multumesc.

  25. #27 scris de Radu Denisa - 16 aprilie 2012

    *am uitat sa specific : chiria apartamentului este 700 lei.

  26. #28 scris de stanga irina - 19 aprilie 2012

    sunt divortata am o fetita de 7 ani si nu primesc pensie alimentara am dreptul la ajutor social?

  27. #29 scris de Oana - 19 iunie 2012

    Buna ziua,Sunt mama unei fetite de 9 ani,divortata din 2007 cu un salariu de 800 lei din care dupa ce scad transportul raman cu vreo 500 lei. Fatei ii place foarte mult sa danseze sa cante,dar eu nu o pot sustine financiar si stim foarte bine ca daca nu ai bani nu te baga nimeni in seama. Tatal ei nu a platit niciodata pensie alimentara,nu se intereseaza de ea. A fost inscrisa la dansuri,dar neavand posibilitati financiare am retras-o. Incerc sa-i ofer un trai decent,dar fara prea mare succes momentan. Cum as putea sa o sustin in ceea ce-i place daca nu am posibilitatea necesara?

  28. #30 scris de marius - 9 iulie 2012

    ziua buna! mama are o pensie de 350 ron , eu nu am de lucru de 3 ani, sunt inscris la fortzele de munca , cautator a ……. pot beneficia de un ajutor social ? sau mama. , suntem 2 pe 350 ron. va multumesc

  29. #31 scris de crisan liliana - 5 august 2012

    sunt casatorita nu lucrez doar sotu lucra avem si un copil si as dori sa stiu daca pot beneficia de un ajutor social

  30. #32 scris de brincoveanu mirela - 19 august 2012

    am doi copii minori de 9 ani respectiv 7 luni si doar eu ca mama am venit lunar de 830 ron ,sotul nu are serviciu.pot beneficia de ajutor social?

  31. #33 scris de paulina tarsa - 27 august 2012

    am 57 de ani sunt divortata si nu am nici un venit lunar unde ma pot imforma pentru un ajutor social cu toate ca sunt bolnava cu multe boli cronice as dori sa muncesc pentru ami putea cumpara medicamentele si a supravetui multumesc mult

  32. #34 scris de arif - 5 septembrie 2012

    sunt singura cu 2 copii minori sotul de cetatenie araba si a fugit din tara nu stiu nimic de iel de 6 ani si nu am nici un venit pot sa beneficiez de ajutor social? va rog datimi un raspuns va multumesc

  33. #35 scris de Frantz - 13 septembrie 2012

    de ce ioane nu-ti ajunge de o inghetata

  34. #36 scris de alina - 24 septembrie 2012

    buna ziua ,beneficiez de ajutor social daca nici eu nici sotul nu muncim?avem si un baietel de 1 an

  35. #37 scris de dicianu adriana - 8 octombrie 2012

    buna !am 62 de ani sunt pensionara si vaduva din 1993,am o pensie de 619,locuiesc singura in brasov unde m-am si nascut (am 30 de ani de lucru),nu ma ajung cu banii ,nu mai pot lucra pe linga pensia asta care este f mica ,sunt operata cu coloana ,cum si unde trebe sa apelez la un ajutor social sau dacaam vro sansa catde mica ar fi ea

  36. #38 scris de Marius - 24 octombrie 2012

    Buna ziua Ma numesc Marius am 26 ani sunt din galati am terminat scoala in 2005. Nu am lucrat decat ocazional dar fara carte de munca . Pana acum am fost ajutat de parinti dar din luna iulie tatal meu a decedat , iar mama mea are o pensie de urmas pana in ianuarie. Va rog imi spuneti daca as putea beneficia de ajutor Social

  37. #39 scris de maria - 25 octombrie 2012

    poate vrei sa spui 340 de mii vechi nu????

  38. #40 scris de Magda - 18 noiembrie 2012

    Buna seara,

    As dori sa va intreb daca as putea beneficia de ajutor social daca sunt o mama divortata cu trei copii. Una e in Austria, altele in alt judet. Platesc impozit la o uscatorie si am domiciliul la alt judet .. dar nu acolo locuiesc. Nu am nici un venit.
    Am drept la ajutor social?

    V-as multumi daca m-ar indruma cineva.

  39. #41 scris de silvia - 23 noiembrie 2012

    sunt in divort,am un cpil de 3 ani si urmeaza sa intru in somaj incepand cu 28 dec 2012.de ce ajutor pot beneficia sau alocatie suplimentara pt copil?nu am proprietati.

  40. #42 scris de gabriela - 26 noiembrie 2012

    buna ziua vreau sa stiu daca pot beneficia de ajutor social mentionez ca nu lucrez si am un copil in varsta de 4 anisori nu am nici un fel de venit ,va multumesc !!!

  41. #43 scris de valentina - 11 februarie 2013

    buna seara am si eu o intrebare am nascut de curand o fetita si as avea si eu cateva intrebari ce alocatie primesc pt fetita daca eu nu am lucrat ,tatal copilului nici el si imi puteti spune daca am dreptul sa primesc vreun ajutor pt ca nu am niciun venit tatal fetitei este arestat nu sunt casatorita si nici copilul nu este recunoscut astept raspuns va multumesc

  42. #44 scris de ariadna - 23 februarie 2013

    buna ziua,
    am o rugaminte ,cum poate primi o familie de 4 pers din care 2copii de 7 si 16 ani ajutor social ,nu au nici-un venit ,locuiesc in mediul rural(mama este bolnava nu are un rinichi).va multumesc

  43. #45 scris de carausan - 26 martie 2013

    Buna ziua!De ce ajutor social poate beneficia o persoana care a suferit un accident vascular cerebral(AVC) pe partea stanga.Are 85 de ani,o pensie de 350 lei,imobilizat la pat si este ingrijit de familia.Va multumesc!

  44. #46 scris de Tatiana - 11 mai 2013

    am doi copii ,sunt necasatorita pot primii ajutor social daca locuiesc in alta parte decat la adresa de pe buletin? Cei din primarie spun ca nu imi pot acorda ajutor social daca nu locuiesc la domiciliu,mentionez ca eu locuiesc la o matusa impreuna cu copii pe motiv ca nu ma pot intelege cu parinti. Multumesc anticipat.

  45. #47 scris de marin isabela maria - 19 mai 2013

    as vrea sa stiu si eu daca o persoana cu gradul 1 invaliditate si gr 1 handicap are dreptul la ajutor social?

  46. #48 scris de cre?u - 29 august 2013

    in localitatea noastra Pietris,com Dolhesti Iasi ia ajutor si oamenii saraci si cei bogati pt ca sunt in legatura cu asistentul social si îi da dreptul. Iar cei mai saraci care nu au de unde sa dea dreptul raman pe margine. ar trebui facut o investigatie „amanuntita„ sa edeti cate nereguli se fac in comuna asta.

  47. #49 scris de stanek doru - 17 septembrie 2013

    Pot cere ajutor due LA primaries saint bollnav nu pot munci sotia mea are o pensie due 593 multumesc

  48. #50 scris de Nelli - 17 octombrie 2013

    Sint mama-odinocika cu doi copii, gravida, am nevoe de ajutor, unde trebu sa ma adresez. Eu arendezc gazda, doar stapina nu poate sa plateasca naloguri si nu face contract cu trai in notarius, doar asistenta sociala nu vra fara contract sa ma scrie pentru ca sa primesc ajutor. Ce sa fac, mie este foarte greu singura, cu copii. Poate ete o eshire??

  49. #51 scris de lefter sevastiana - 18 octombrie 2013

    am 50 ani am domiciliul in secto3 bucuresti.nu am un loc de munca si nu ma angajeaza nimeni din cauza virstei ,toti vor numai tineret.sunt divortata nu am casa, locuiesc cu chirie, si nu am nici un fel de venit.doar ce mai lucrez de colo ,colo.cum pot beneficia si eu de ajutorul social? ce trebuie sa fac?

  50. #52 scris de simion georiana cristina - 23 octombrie 2013

    buna ziua a_si dori sa ma ajutatii cum a_si putea obtine un ajutor social sunt eu cu sotul meu si avem si un copil iar noi nu avem nici un venit decat sotul meu cu un salariu de 7 milione pe luna si stam cu chirie si nu ne descurcam deloc decat sa platim datoriile si atat si nu ne mai ajung nici da mancam iar copilul meu nu beneficiaza si el sa fie ca alti copii la gradinita ajutatine va rog nu stiu ce sa fac nu avem nici un sorijin

(nu va fi publicat)

  1. Încă nu există trackback-uri.